Naslovna Venčanje Prilike Buketi i aranžmani Cveće Prema boji Prema ceni Pokloni Pravna lica Info

Saksijska sobna biljka euphorbia bozicna zvezda - RASPRODATO

Saksijska sobna biljka euphorbia bozicna zvezda - RASPRODATO
Kliknite za veću sliku

Besplatna dostava u Beogradu
Cena: 800.00 Din.
Dostupnost: Na stanju
Model: 1.2.1

Opcije: Legenda za opcije
Vino :
Čokolada:
Meda:
Dodatne informacije:
Datum isporuke:
Vreme isporuke:
Tekst čestitke:
Količina: Dodajte u korpu

Listovi su krupni, poreklom je iz Meksika, preneta je u Evropu u prvoj polovini prošlog veka. Vrlo je dekorativna, što i ime na latinskom Euphorbia (poincettia) pulcherrina govori. Listovi su krupni, ovalno izduženi i tamnozeleni. U doba cvetanja, gornji listovi, ispod dosta neuglednih žućkastih i sitnih cvetova, formiraju " zvezdu " intenzivno crvene boje. Poznate su i narandžaste, žute i bele, ali crvena je najpopularnija. Cveta u decembru i januaru. Tada treba voditi računa da biljka bude smeštena na svetlom i umereno toplom mestu. Redovno se zaliva, ali ne orošava. Kada prođe cvetanje, nastupa njeno tromesečno mirovanje. Zalivanje se smanjuje na najmanju meru, tek toliko da se biljka ne osuši. Pre nego što je iznesemo napolje, biljka se može skratiti i presaditi ali i ožiliti reznicom pobodenom u rastresitu zemlju, najbolje šumski kompost.
U aprilu ili maju, kada dozvole vremenske prilike, Božićna Zvezda nalazi svoje mesto među cvećem na terasi. Voli svetli kutak, a zaliva se kao i ostale biljke. Krajem septembra unosi se u kuću, umereno zaliva, prihranjuje i neguje do početka cvetanja - pre božićnih praznika.

POPULARAN BUKET. OVA VRSTA BUKETA SE CESTO KOMBINUJE SA VAZOM, CRNOM COKOLADOM I CRNIM VINOM.(ZA IZBOR POGLEDAJTE OPCIJE POKLONA).

Ne postoje dodatne slike za ovaj proizvod.
 

Kliknite ovde za savete naših stručnjaka u vezi sa cvećem koje volite.

Kliknite ovde za odgovore na pitanja naših korisnika. Ostavite Vaše pitanje i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.