Naslovna Venčanje Prilike Buketi i aranžmani Cveće Prema boji Prema ceni Pokloni Pravna lica Info

Saksijska sobna biljka Yucca Drvo života

Saksijska sobna biljka Yucca Drvo života
Kliknite za veću sliku

Besplatna dostava u Beogradu
Cena: 2,500.00 Din.
Dostupnost: Na stanju
Model: 1.22.1

Opcije: Legenda za opcije
Vino :
Čokolada:
Meda:
Dodatne informacije:
Datum isporuke:
Vreme isporuke:
Tekst čestitke:
Količina: Dodajte u korpu

IDEALNA NEGA-Yucca-Drvo-zivota

          Da bi vaša Juka uspešno napredovala, potrebno joj je svetlo i sunčano mesto u stanu. Od proleća do jeseni treba je redovno zalivati i prihranjivati svake dve nedelje. Leti se najbolje oseća na sunčanoj terasi, a zimi voli prohladno (5-10 stepeni) mesto, ali podnosi i sobnu temperaturu. Leti je treba zalivati 2-3 puta nedeljno i prihranjivati. Zimi je treba zalivati jedanput nedeljno bez prihrane.

 

         Ukoliko biljka zimi stoji na tamnom i pretoplom mestu, može doći do naglog otpadanja listova (zimi održavajte zemlju umereno vlažnom). Opadanje nekoliko listova zimi je normalno, biljka stvara svoje drvo. Ukoliko se dogodi da previše listova odjednom otpadne, biljku treba prebaciti na svetlo mesto, prestati zalivati da se zemlja potpuno osuši (6-8 nedelja), pa biljku presaditi u novu zdravu zemlju i pomalo zalivati. U veću posudu presadite je tek kada korenje ispuni staru, ali ne u veću od 30-40 cm. Posle toga samo obnavljajte površinski sloj zemlje.

 

           Razmnožava se reznicama stabljike ili izdanaka.Jednostavna je za održavanje, voli svetlo, umerene uslove, dekorativna je cele godine. Leti će joj prijati ako je iznesete napolje, makar nekoliko sati na sunce.

Saksijska sobna biljka Yucca Drvo života
Kliknite za veću sliku
 

Kliknite ovde za savete naših stručnjaka u vezi sa cvećem koje volite.

Kliknite ovde za odgovore na pitanja naših korisnika. Ostavite Vaše pitanje i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.